Bug Google Home

Nederlandse gebruikers die hun Google home al ingesteld hebben op de Nederlandse taal zullen het herkennen: de Nederlandse Google Home is nog flink buggy.  Niet alle commando’s worden goed begrepen en het apparaat loopt regelmatig vast na het stellen van een vraag. Ook zijn er gevallen bekend dat de muziek plotseling stopt.

Op zo’n moment valt de Google Home stil. Het volume gaat op de laagste stand, de lampjes blijven branden en de Google Home lijkt te wachten op een volgende vraag. Na ongeveer 120 seconden komt de melding “Er is iets verkeerd gegaan, probeer het over een paar seconden opnieuw”.

Met een simpele tik op het apparaat breng je de Google Home weer terug waar hij was en kun je de volgende vraag stellen.

“De Nederlandse Google Assistent is pas op 24 oktober beschikbaar voor Google Home,” aldus Rachid Finge van Google Nederland tegen Android Planet. “Ik begrijp dat sommige gebruikers al Nederlands kunnen selecteren op hun Home-devices die ze uit het buitenland hebben gehaald, maar daarmee krijgen ze op dit moment toegang tot een versie van de Google Assistent die nog niet volledig geactiveerd is.”

De Google Home is vanaf 24 oktober te koop in Nederland. Je kunt het apparaat nu wel al reserveren.

 

Een gedachte over “Bug Google Home”

  1. Mijn home mini begint af en toe te praten zonder eerst ok of hey google te zeggen. Ze zegt dan bv.: ik kan nu niet helpen of ik begrijp dat niet. Erg vervelend. Het lijkt alsof er word gereageerd op geluiden van de radio of tv.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.