Google home speakergroep maken

Een mooie functionaliteit van de Google Home is dat je meerdere devices kan combineren. Zo kun je je muziek luisteren via verschillende speakers. Sinds eind 2018 is het ook mogelijk om Google Cast devices, zoals de Chromecast, aan een Google Home speakergroep toe te voegen.

Als je video kijkt op een device wat onderdeel is van een Google Home speakergroep dan zal het geluid ook via de speakergroep afgespeeld worden.  Een film kijken met beter (surround) geluid is dus dan een optie. Of de afspeellijst van je Spotify playlist op televisie bekijken terwijl het geluid ook via de Chromecast Audio of Google Home speakers loopt.

Google Home speakergroep instellen

Zoals altijd begint het in de Google Home app. Als je ingelogd bent dan kun je daar kiezen voor ‘Toevoegen’ van een onderdeel aan je huis.

In dit onderdeel kun je nieuwe apparaten toevoegen, maar ook apparaten combineren tot een speakergroep. Kies hier voor ‘speakergroep maken’.

Als je deze optie gekozen hebt dan kom je in het scherm waar je kunt aangeven welke Google Cast, Google Home of Chromecast apparaten je wilt samenvoegen tot een eigen speakergroep. 

De Google Home app geeft al direct een mooi overzicht weer van alle beschikbare apparaten. Staat jouw gewenste apparaat er niet tussen dan wordt deze helaas nog niet ondersteund. Het is bijvoorbeeld (nog) niet mogelijk om de eerste versie van de Chromecast toe te voegen aan een Google Home speakergroep.

Als je de apparaten geselecteerd hebt, kies dan voor ‘Volgende’. De Google Home app zal dan de apparaten samenvoegen en geeft de melding dat de groep aangemaakt is.

In je Google Home beginscherm zal nu direct de nieuwe speakergroep verschijnen. Ook de apparaten zullen zelf nog los beschikbaar zijn, maar er is dus een extra onderdeel ‘groepen’ bij gekomen.

Speakergroep aanpassen

Het is via de Google Home app eenvoudig mogelijk om nog wat aanpassingen doro te voeren op je nieuwe speakergroep. Bijvoorbeeld het aanpassen van de naam, het volume aanpassen of de geluidsinstellingen van de onderliggende apparaten veranderen.

Veel plezier met je speakergroep. Leuk om de speakergroep nog verder uit te breiden met andere Google Home of Chromecast apparaten.  Bijvoorbeeld de Chromecast Audio?

Informatie over Google Home