Sonos en Google Home

De audio apparatuur van Sonos staat bekend om zijn mooie design, gebruiksvriendelijke installatie en gebruik, maar ook zeker de uitstekende geluidskwaliteit. Wat zou het mooi zijn als je je bestaande Sonos geluidsapparatuur kan bedienen via de Google Home.

Wat is Sonos?

Sonos is een Amerikaans bedrijf wat audioapparatuur maakt. Het systeem werkt modulair en is draadloos. Je kunt je geluidsinstallatie dus eenvoudig uitbreiden met extra speakers, die ook nog eens alleen een stopcontact nodig hebben. Geen gedoe met kabels dus.

Sonos heeft zich de afgelopen jaren als multi-room systeem geprofilleerd. Door het maken van groepen luidsprekers kun je als consument dus aparte muziek instellen en afspelen in je keuken en woonkamer.

Sonos werkt samen met verschillende muziekplatformen zoals TuneIn, Spotify, Deezer en Google Play. Het systeem laad zich bedienen via een aparte smartphone app.

Sonos One: eigen ingebouwde stembesturing

Sonos introduceerde eind 2017 de Sonos One. Dit is een upgrade van de bestaande Sonos:1 met onder andere ingebouwde microfoons.

Sonos heeft geen eigen digitale assistent maar stelt haar hardware open voor andere leveranciers. In eerste instantie was de Alexa voice assistent. Tot op heden is de Alexa voice assistent nog niet beschikbaar in Nederland. Deze is dus nog niet bruikbaar in combinatie met de Sonos One. Ook de samenwerking met de Google Home is er nog niet.

Na de Sonos One heeft Sonos in de zomer van 2018 ook nog de Sonos Beam aangekondigd. Dit is een soundbar met ondersteuning voor Alexa, en ruimte om later ook bijvoorbeeld de Google Assistant / Google Home te ondersteunen.

Sonos One: Built-in Google Assistant

Sonos heeft aangekondigd dat de Sonos One op termijn ook ‘built-in’ ondersteuning gaat bieden aan de Google Assistant. Hiermee zal de Sonos One dus stand-alone kunnen werken met een ingebouwde Google Assistant. Hier is dus geen aparte Google Home hardware voor nodig. De microfoon van de Sonos One zal door de Google Assistant gebruikt worden om de commando’s op te vangen.

Sonos One: Works-with Google Home

Sonos heeft ook aangekondigd dat de Sonos apparatuur op termijn ook bediend zal kunnen worden via bestaande Google Home of Google Asisstant hardware. Dit zal gelden voor de Sonos One, maar zeker ook de oudere bestaande Sonos geluidsapparatuur. Deze speakers hebben geen eigen microfoon, maar zijn dan wel te bedienen via de Google Home.

Via de Google Home kun je dan commando’s geven over het afspelen van de muziek op de Sonos speakers.

Beschikbaarheid ondersteuning Google home

Helaas! Op dit moment is er nog niets bekend over een eventuele releasedatum. Dit geldt voor de ‘build-in’ als de ‘works with’ Google Home ondersteuning.

Informatie over Google Home